Artikel pagina

Koeniepullinge

Waarde commilitones, oud leden en andere lezers,

Na veel gezaag van de senior werd het tijd voor de afsluitingsactiviteit van het tweede semester. We zouden onze volksheld Koenie een verrassingsoptreden geven in een cafe in Diest. Dit was uiteraard geregeld door oud senior Plateau.

Nadat iedereen was binnen gedruppeld om drie uur in de revue (lees kwart na drie) konden we vertrekken naar het station. De fanfare was vandaag helaas maar met vijf man aanwezig door de aankomende examens. De vijf helden van de dag waren Poirot, Budd, Vicky, Jazzy en Eddy. Extra knokkeltje voor Jazzy die maar twee uur geslapen had en alsnog meekwam!

We kregen in de trein helaas geen druppel bier omdat het volgens de senior maar tien minuten was naar Diest. Volgens mij heeft de senior een aangepast horloge want dit heeft toch echt een half uur geduurd. Nadat we in de gigantische tunnel van het station van Diest een mooie air gespeeld hadden begon de lange wandeltocht richting de grote markt van Diest, want van bussen hebben ze nog niet gehoord in dit achtergestelde gebied.

Eenmaal daar aangekomen, na al Vicky zijn ervaringen met Diest gehoord te hebben, bleek Plateau nog niet aanwezig te zijn. Wel kwamen we een ander bekend gezicht tegen. Fanta had ook de tijd gevonden om zich naar het pittoreske Diest te begeven om Koenie te verrassen. Toen is de fanfare maar gaan doen wat ze het beste doet, pinten drinken op cafe. Ondertussen duurde het wel heel erg lang voordat Plateau er was, maar de kelen bleven goed gesmeerd moest het ineens nodig zijn om te spelen.

Plateau kwam ongeveer drie kwartier te laat en toen hij er eenmaal was moest Koenie nog gehaald worden. Helaas was Plateau niet zo ijverig geweest en wist hij het adres van Koenie niet. Fanta wist wel het adres maar kent Diest niet al te goed, dus Plateau kon de weg gaan vragen om Koenie te gaan halen. Achteraf meldde Fanta dat hij Koenie wel wist te wonen maar dat Plateau de beweging wel kon gebruiken.

Dan was onze held daar en zette de fanfare haar eerste noten in. Na de Saints, Cha cha cha en heb je even voor mij besloten we een beetje te veranderen van ons standaard repertoire. We speelden Happy Birthday omdat op het terras van de buren blijkbaar iemand jarig was, waarvoor wij uiteraard allemaal twee consumpties extra getrakteerd werden.

Er werd besloten om richting Leuven t gaan aangezien Jazzy en Vicky een etentje hadden met het vrouwelijk schoon. Budd probeerde nog naar Holland te geraken maar helaas was de laatste trein richting het noorden al vertrokken waardoor een extra avondje Leuven genoodzaakt was. Ook Vicky is niet meer op restaurant geweest maar dit werd een etentje onder de fanfare zonder Jazzy bij Ali Babba. Hierna werd de avond verder gezet onder het genot van vele gratis pinten, waarvan ondergetekende een lekkere kater overhield de dag erna.

Dixi

2015-09-25

1