Nieuws pagina

Galabal Toeristika Mechelen

Het was weeral even geleden dat we de Dijle stroomafwaarst hadden gevolgd naar de aloude rivaal van Leuven. Die rivaliteit is intussen al lang verdwenen. Wij zijn gewoonweg beter, en dat weten ze in Mechelen ook wel, het gebrek aan een studentenfanfare_be is daar het bewijs van. Toeristika, de oudste nog bestaande studentenvereniging in Mechelen, nam evenwel de eerste stap. Voor hun 10de lustrum hadden ze kosten noch moeite bespaart om er voor hu …

Lees meer

Fanfare Rouge

De eerste activiteit van het jaar! Het was er verdoeme direct boenk op. Café Revue, het meest legendarische café van de Oude markt, mede omdat wij er nu toch al even gehuisvest zijn, vierde deze week zijn 30ste verjaardag. 30 jaar zonder ophouden, dat kan toch al tellen voor een café in de stad met het grootste aantal horeca-zaken/km² in België. Die verjaardag kon en mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom beslistten de café-bazen, volkomen t …

Lees meer

Seniorklotingen 2014 - 15

Wat een opgekuist kot al niet met een mens kan doen. Gezonde geest, gezond lichaam, opgekuiste omgeving en wat vindt men terug? We wisten al iets langer dan vandaag dat Vicky, onze nieuwe Senior, geen record hoeveelheden Stella kon verzetten, maar hoeveel exact weten we hieronder. Ook het aantal spontane verwijderreflexen van bovenstaand vernoemde persoons maaginhoud wordt in deze zeer gemakkelijk te ontcijferen resumé uit te doeken ged …

Lees meer

Nieuw Praesidium 2014 - 15

Studentenclub Moeder Fanfare stelt haar nieuw praesidium voor: Senior:Jens Veulemans v. Vicky Vice-Senior:Sven Hendrickx v. Poirot Quaestor:Laurens Vernyns v. Tegel Schachtentemmer:Klaas Verhulsdonck v. Budd Cantor:Ward Ceunen v. Malle Materiaalmeester:Niek Verheij v. Parkiet Scriptor:Koen Truyens v. Jazzy Prosenior:Koen Truyens v. Jazzy …

Lees meer

Gent-Wevelgem 2014

Wanneer Eresenior Gheysens de fanfare uitnodigt op Gent-Wevelgem moet een doorwinterd fanfarien niet lang nadenken. Om tijdig aanwezig te kunnen zijn diende er reeds om 7u00 verzameld te worden in clubcafé de Revue, waar de laatste zatlappen half slapend de laatste Stella's nuttigden. Onder deze laatsten ook onze quaestor die de nacht had doorstaan, in tegenstelling tot een schacht van dezelfde nationaliteit die rond 6u toch plooide. …

Lees meer