Nieuws pagina

Fanfare for Life

De studentenfanfare_be van Leuven haalde gisterennamiddag haar instrumenten boven. Ze gingen enkele cafĂ©s af om geld in te zamelen. Dat bracht enkele honderden euros op. Nadat ze die centjes door de gleuf van het Glazen Huis staken, zorgden ze voor sfeer op het Martelarenplein met live muziek. Traditioneel is het volume daarbij belangrijker dan de toon. (Het Nieuwsblad) …

Lees meer

Gravensteenfeesten

Gravensteenfeesten: Stel u voor: dinsdagavond en -nacht zowel de studentenkring Industria verrijken met onze hemelse klanken, een tros hollanders in Lido in trance doen komen en als laatste in een bomvolle Hdr meer sfeer achterlaten dan een DJ die er nog voor betaald wordt. Daarna nog zwaar gaan doorfeesten met een bodemke pizza en uiteindelijk onder de dekens kruipen onder het dak van onze senior. Het enigste in onze gedachten w …

Lees meer

Openingscantus! @ Revue

De gilde juicht, de gilde viert! Hoera! de pet omhoog gezwierd, donderdag laatst leden hebben wij verzamelen geblazen om samen Cecilia te vieren en te eren. Met dit plan op zak spraken wij af om 19u aan ons geliefd clubcafĂ©. Maar, daar de ene de dag ervoor al wat meer getsjolderd had dan de andere, zag de ene dan ook eerder zijn nadorst gestild worden, waar de andere zijn keel gesmeerd werd. Adfundum, zei de senior, voor het Io Vivat, 2 ad …

Lees meer

Den Boule en Kortrijkse Handbal

De fanfare leeft! En dat hebben ze gisteren doorheen het land mogen horen. De achtenswaardige uitbaters van Den Boule hadden de lumineuze idee om de fanfare te vragen. Rond 16 uur vertrekken wij aldus naar Den Boule, daar aangekomen bleek het etablissement vol te zitten met meerdere studentenclubs; Reuzegom, Meetjesland, zelfs Aphrodite, men zou voor minder een feestje bouwen. Na daar menig pullen studentennat achterover te hebben gehesen en het …

Lees meer

De marathon van Oostende

Een koude zondagochtend en een miezerig weertje waren de twee ochtendparameters van een zware maar dankbare dag. De eerste marathon in Oostende is sinds zondag een feit! Wij als fanfare mochten de muziek verzorgen en wat opviel: het werd geapprecieerd. Toen we na 2 uur aankwamen aan het station en de degustatie van ons eerste pintje was afgelopen kwam de begeleider van de dag ons tegemoet. Nog geen fractie erna deelden we zoals gewoonlijk onze k …

Lees meer